dinsdag 21 januari 2020

Steigerhout behandelen olie

Steigerhout Behandelen kan met onze Steigerhoutbeits - Laagste prijs! Original Olie geproduceerd door middel van COextractie. Getest door onafhankelijk laboratorium.


Elke productie van Topkwaliteit. Bespaar tot wel via kiesproduct.

Ga rimpels en oneffenheden tegen met de exclusieve gezichtsverzorging van MGC Derma! Bestel al je natuurlijke verzorgingsproducten snel en veilig via onze website! Het behandelen van steigerhouten tuinmeubelen met olie is heel belangrijk. Dit komt omdat steigerhout erg zacht hout is en het kan snel verkleuren. We krijgen steeds vaker vragen over het behandelen van steigerhout voor binnen.


Je wil graag de natuurlijke kleur van het steigerhout behouden, maar je wil ook geen vlekken of kringen op je meubelen. Ook hiervoor is nano coating zeer geschikt.

Ja, het is nodig om steigerhout te behandelen. Een behandeling met een olie , beits of verf beschermt uw hout tegen vocht, vuil, schimmels en Uv-licht. Daarnaast is behandeld steigerhout gemakkelijk schoon te maken.


Hieronder lees je hoe je stap-voor-stap je steigerhout kan behandelen met olie of beits. Het voordeel van deze twee soorten lagen is dat het snel is aangebracht. Bovendien beschermt beits of houtolie het steigerhout beter tegen vocht.


Beitsen van het steigerhout heeft onze voorkeur. Je moet de behandeling wel minimaal een keer per jaar herhalen om het effect duurzaam te maken. Voor binnenshuis en voor buitenshuis wordt het steigerhout meestal eerst met een beits of verdunde verf afgewerkt.


Wil jij je steigerhouten tafel, stoel of ander (tuin)meubel beschermen of verfraaien? Ik heb deze producten gebruikt voor mijn steigerhouten tafel. De tafel wilde ik graag een onbehandelde uitstraling geven, maar wel graag behandelen zodat de tafel langer mooi zou blijven. Na het raadplegen van de site van meubelproducten.


Om hout te behandelen zijn er een aantal producten beschikbaar op de markt. Deze producten zijn onder te verdelen in de volgende categorieën: Olie , was, beits en lak. Hout behandelen met één van deze producten is niet alleen goed voor het uiterlijk maar is ook noodzakelijk om de werking van het hout tegen te gaan.

Het snelle drogen van het hout is dan ook een van de redenen dat steigerhouten meubelen (mits goed geplaatst en goed gemonteerd!!) een behoorlijk lange levensduur hebben. Om de levensduur te verlengen kunt u het beste het steigerhout behandelen met een beits speciaal voor steigerhout. Olie en beits zijn goede manieren om hout te behandelen. Sneller dan verven Trekt in het hout Makkelijk plaatselijk bij te werken Beschadigingen niet zichtbaar Hout nerven blijven zichtbaar.


Om deze te behandelen en te beschermen is olie een goed alternatief voor beits. Doordat de olie minder diep in hardhout dringt, wordt het hardhout ook minder goed beschermd door olie en krijgen vocht en vuil meer kans. Maar er is een olie die wel voldoende bescherming biedt.


Dat is teakolie, dat al tientallen jaren op de markt is. Witte meubel- of vloerolie is hier geschikt voor. Deze behandelmethode beïnvloedt het uiterlijk van het hout nauwelijks en zorgt ervoor dat het hout bestand is tegen vocht- en vetvlekken.


De lak dient als beschermende laag en blijft meer op het hout liggen dan olie. Maar voor een langere levensduur of een bepaalde uitstraling is steigerhout behandelen wel aan te raden. Hierbij zal je de verjaring op de planken beter gaan zien, omdat het hout na een poosje wat scheuren en vergrijzing zal gaan vertonen.


Dit maakt het juist stoer en robuust! Dan kun je het steigerhout zelf behandelen met olie , beits, kleurloze lak of white- of colourwash. Olie om het hout mee te impregneren moet je eigenlijk ieder jaar opbrengen voor een duurzaam resultaat. Een groot voordeel van impregneerolie is dat dit product geen laag opbouwt.


Je kunt impregneerolie ook op het hout met whitewash en op greywash steigerhout gebruiken, de kleur zal hierdoor veranderen en het geeft vaak een meer verouderd effect. Hout behandelen met olie , lak, beits of wax Als je onbehandeld wilt beschermen, kunt u het hout behandelen met houtolie , lak, beits of wax. In ons overzicht van de behandelingen tonen wij de verschillen met de voor en nadelen.


Je terras hoeft niet te worden voor behandeld Verschil tussen olie , beits en lak Beits is vochtregulerend. Dat betekent dat gebeitst hout kan blijven werken nadat het behandeld is. Vocht zal in en uit het hout trekken, maar het hout is toch beschermd.


Verf en lak isoleren het hout en bieden daarom op een andere manier bescherming.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts