vrijdag 10 januari 2020

Schilderij ophangen hoogte

Ontdek ons aanbod en bestel online! Bestel gemakkelijk uw kunst bij Trendykunst om uw woning helemaal eigen te maken! Schilderijophangsystemen webshop. Gemaakt door échte creatieven.


Werken voor in iedere ruimte.

Online te bestellen in verschillende formaten en materialen. Hoe hoog je schilderijen ophangt , bepaal je door de positie in te nemen die je normaal in de ruimte inneemt. In de gang is dat staan, in de zitkamer is dat zitten. Laat iemand het schilderij vasthouden en bepaal dan de hoogte.


Hang een schilderij niet te hoog. De beste hoogte is wanneer je oog op het middelpunt van het schilderij valt. Elk schilderij verdient een goede spot.

Een goede hoogte voor een schilderij is als je ooghoogte zich op een kwart vanaf de bovenkant van het schilderij bevindt, maar dat is een kwestie van smaak. Vraag aan een vriend of buurman om het schilderij tegen de muur te houden op verschillende plekken zodat jij goed van een afstand kunt beoordelen wat de beste plek is. Hieronder worden tips gegevens over hoe je een schilderij het beste kunt ophangen en waarmee je rekening zou moeten houden. Bekijk nu de schilderij ophangen tips. Tip 1: denk goed na hoe je het schilderij wilt ophangen.


Een veel voorkomende fout is dat mensen als een kip zonder kop hun schilderij ophangen. In het volgende voorbeeld hangt het schilderij duidelijk te laag. Een voorbeeld van een schilderij dat te laag hangt In dit voorbeeld hangt het schilderij op de perfecte hoogte. Kies ooghoogte voor het ophangen , en dan begrijp je vast wel dat ooghoogte vanuit een zitpositie toch anders is dan vanuit een staande positie. Doe dit ook eens andersom.


Je kunt – uiteraard – een schilderij ophangen op gevoel. Door (als je hem bijvoorbeeld in de woonkamer hangt) zelf op de bank te gaan zitten en iemand anders het schilderij voor de muur te laten houden. Op deze manier kan je makkelijk de hoogte bepalen op basis van wat jij mooi vindt. Het ophangen van een rail ophangsysteem is heel eenvoudig. Deze systemen zijn speciaal geschikt voor het ophangen van decoraties en schilderijen.


De rail monteer je boven de muur met schroeven en bevestigingsclips.

Met behulp van draden en ophanghaken kan je het schilderij of kunstwerk op hoogte hangen en wisselen. Stel je voor dat je een schilderij wilt ophangen in je zitkamer, ga dan op de bank zitten en laat iemand het schilderij voor de muur houden. De vraag is vaak niet of je een schilderij op wilt hangen, maar vooral waar je het schilderij dan gaat hangen. Zodra je spijkers in de muur gaat slaan is het lastig om dit achter af nog te corrigeren. Altijd al een eigen Van Gogh, Kandinsky of Rembrandt gewild?


Alle schilderijen zijn direct leverbaar en bestel je eenvoudig en snel online. HOOGTE De belangrijkste tip. Houd er rekening mee dat u staat op het moment dat u het kunstwerk ophangt , maar meestal zit wanneer u ervan kan genieten.


Ga dus zitten en laat iemand anders even het kunstwerk tegen de muur houden. In de keuken of gang hangt u het schilderij iets hoger omdat u daar. Je kunt bijvoorbeeld ervoor kiezen om te zakken tot aan de bovenkant van de bank, onder de aangegeven hoogte. Het wordt aanbevolen om niets op te hangen lager dan tweederde van de hoogte van de bank. In een relatief kleine ruimte kan een groot schilderij de ruimte gevoelsmatig vergroten.


Het verticaal plaatsen van diverse kleinere schilderijen creëert hoogte. Een klein schilderij in de buurt van een lamp of meubelstuk plaatsen creëert samenhang. Houd in de gaten hoe het geheel overkomt wanneer je meerdere schilderijen ophangt.


Boren zorgt immers voor beschadigingen op de wand. De hamvraag is echter: Is het wel mogelijk om een schilderij op te hangen zonder te boren? Wil je een schilderij ophangen zonder in de muur te boren denk dan eens aan de volgende mogelijkheden.


De merken 3M Command en Pritt hebben fotolijst-strips. Vervolgens plak je het schilderij met behulp van een waterpas op de muur. Een spijker is voldoende bij relatief lichte schilderijen. Als het schilderij grote en zwaarder is worden pluggen aangeraden.


Snel en eenvoudig een schilderij ophangen. U wilt een schilderij ophangen op een veilige manier. Wanneer u kiest voor een Artiteq schilderij ophangsysteem, maakt u een goede keuze waar u op lange termijn van zult profiteren. Een schilderij ophangsysteem bestaat uit een rail die u monteert op wand of plafon ophangdraden en haken.


Zware schilderijen ophangen tot 1kilo: Heeft u grote, zware kunstwerken? De Artiteq Classic Rail Plus is geschikt voor schilderijen tot wel 1kilo. Dan past wellicht het Artiteq Deco Rail het beste bij u.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts