woensdag 24 juni 2020

Varensoorten kamerplanten

Varensoorten kamerplanten

Zoek naar kamer planten op de nieuwe KensaQ. Al sinds de Victoriaanse tijd worden varens gebruikt als kamerplant. Weet je dat er ook winterharde soorten voor de tuin te koop zijn? Varens groeien in de natuur vaak als epifyt, dus op andere bomen en planten en in vochtige bosjes en moerassen.


Varensoorten kamerplanten

De Nephrolepis is een van de oudste planten op aarde en is vaak aangetroffen als fossiel. Wanneer de bladeren van de varen geel worden is dit vaak een teken van te veel licht. Plaats de kamerplant meter verder van het raam. Mochten de bladeren bruine randen of vlekken krijgen dan is dit van de keer een teken van teveel water. Verminder in dit geval de watergift.


Dat is prettig voor jou, want de plant geeft daardoor veel vocht af. De bekendste varen is de Nephrolepis, ook wel krulvaren genoemd. Deze variant zuivert de lucht en zorgt voor een goede luchtvochtigheid in een ruimte. Dat vermindert klachten zoals hoofdpijn en een droge huid.


Ook de Phlebodium en Asplenium zijn luchtzuiverende varensoorten. Varens zijn inderdaad bosplanten en ze moeten het doen zonder de (eventuele) kleurenpracht van bloemen. In tegenstelling tot de andere planten die bloemen en zaden. Over de hele wereld komen er duizenden soorten varens en varenachtigen voor. Slechts een aantal hiervan zijn geschikt als kamerplant.


De varen is een sterke kamerplant waar u veel plezier van kunt hebben. Varens hebben warmte nodig, een hoge luchtvochtigheid en veel water. Ze staan graag op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht.


Kamerplant : Varens Van bossig tot gestileerd en van donkergroen tot zilverachtig grijsgroen, varens kennen vele vormen waarvan het blad onderling ook nog eens verschilt. De een heeft krullen, de ander meer veren en een derde doet helemaal niet aan franjes. De mooiste duurzaam gekweekte kamerplanten , snel bij je thuisbezorgd. Voor wie zijn of haar huis wil omtoveren in een groene oase is onze urban jungle blog een goede inspiratiebron.


Venushaar (Adiantum) is een bescheiden kamerplant binnen de varenfamilie. Deze gedrongen plant wordt vaak verwerkt in bloemstukjes. Adiantum raddianum bestaat in diverse variëteiten, die in vorm en kleur licht van elkaar afwijken. Ondanks hun soms tere uiterlijk zijn veel varens sterke kamerplanten waar u lang plezier van heeft. U kunt ze op zonloze plaatsen zetten waar de meeste andere planten het niet uithouden.


Wat ze nodig hebben is warmte, een hoge luchtvochtigheid en veel water. Het is bewezen dat kamerplanten een positieve invloed op mensen hebben. Ze werken rustgeven dempen gelui verhogen de productiviteit en zelfs de creativiteit.


Ook verbeteren kamerplanten de kwaliteit van het binnenklimaat. Houd je woning ook in de winter gezellig met mooie, groene kamerplanten. Hier vind je tips voor de verzorging van kamerplanten zodat ze goed de winter doorkomen.


Varensoorten kamerplanten

Kamerplanten en hun verzorging Kamerplanten heb je in verschillende soorten en maten. Veel mensen hebben moeite om kamerplanten goed te verzorgen. Na mijn Middelbare Tuinbouw School ben ik goed gaan begrijpen wat wij als mensen nou verkeerd doen met betrekking tot de verzorging van kamerplanten. Ze worden ontworpen als luxueuze leefruimtes waar het heerlijk vertoeven is.


Elke kamerplant produceert zuurstof, maar niet alle kamerplanten hebben een luchtzuiverende werking. Er is echter een groep kamerplanten waarvan wetenschappelijk is bewezen dat ze bijdragen aan een schonere lucht in huis. Deze planten nemen via hun bladeren schadelijke stoffen op uit de lucht. Het zijn geliefde accessoires die niet uit ons interieur zijn weg te denken.


Toch moeten sommige kamerplanten met enige voorzichtigheid worden behandeld. Er zijn namelijk een aantal planten die giftig zijn. Dat betekent niet dat je nu meteen alle planten uit je huis moet halen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts