woensdag 1 april 2020

Tsjechisch glaswerk

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our. Glaswerk uit Bohemen biedt hoogwaa rdig boheems kristalglas en originele kunstobjecten voor in uw interieur. Het assortiment bestaat uitsluitend uit handgemaakte kristalglasproducten uit Tsjechië.


Tsjechië is een land met een jarenlange traditie van kristalglas waar het bewerken van glas tot een ware kunstvorm is verheven. Je zocht naar: tsjechisch glaswerk !

Etsy geeft een thuis aan duizenden handgemaakte, vintage en unieke producten die aan jouw zoekopdracht gerelateerd zijn. Het maakt niet uit waar je naar zoekt of waar op de wereld je woont, ons wereldwijde platform vol verkopers kan je helpen met het vinden van unieke en betaalbare opties. Ook kunt u kiezen uit gevulde tsjechisch glaswerk. Er zijn tsjechisch glaswerk leveranciers, vooral gevestigd in East Asia.


Rondleidingen – Tsjechisch Glas en Kristal. Je kunt dichtbij Praag vijf Tsjechische glas- en kristalfabrieken bezoeken, en het is slimmer om een vooraf geboekte groepsrondleiding te nemen dan er op eigen houtje naartoe te gaan. Vitrum maakte allerlei glaswerk aan de lopende ban zoals onderborden van glas, fruitschalen, waxinelichten, olielampjes enz.

De produktie werd zoveel mogelijk machinaal gedaan. Flesjes kochten we per kleur, per doos. Het enige handwerk gebeurde aan onderstaande flesjes, Als ze nog heet uit de mal komen zijn ze nog recht. Informatie over het prachtige Boheemse kristal van de Moser fabrieken in Tjechie. Lees hier alles over het schitterende glas uit Karlovy Vary.


Tsjechisch glaswerk is een beroemd souvenir dat veel mensen graag mee naar huis nemen. De grote winkelketens die wel glaswerk verkopen hebben hun eigen merken of uit Leerdam. In Leiden is een winkeltje met design glaswerk uit oa Tsjechië zie glaswinkeltje. Net meer dan vijftig bewogen jaren later toont het glasmuseum GlazenHuis een overzicht van de verdere ontwikkeling van deze glasbeweging. Een nieuwe generatie van Tsjechische glaskunstenaars wordt er geconfronteerd met de wereldbefaamde glasgrootmeesters.


De exclusieve glasobjecten van Ozzaro worden geproduceerd met oude technieken, met de mond geblazen en met de hand gevorm waarbij alleen gebruik gemaakt wordt van hoogwaardig Boheems kristal en kristalglas. Glaswerk Tsjechië staat zeer hoog aangeschreven voor wat betreft glaswerk. Kop iets ongewoons, met unieke items voor tsjechisch glaswerk van duizenden onafhankelijke ontwerpers en vintage verzamelaars op Etsy. Het klinkt opschepperig (en dat is het misschien ook), maar er is geen beter geslepen glas dan het Tsjechische.


Vooralsnog heb ik nog geen evenaring kunnen ontdekken. Er zijn veel uiteenlopende voorwerpen van het sterke en elegante kristalglas te koop.

Het kristal en glaswerk wordt ook wel ´Boheems Kristal´ genoemd. Denk aan vazen en asbakken, maar ook sieraden van geslepen glas. Tsjechisch handgeblazen glas: Blue Paha De winkel van Blue Praha (Male Namesti 14) straalt kalmte uit en dat komt omdat blauw de overheersende kleur van het glaswerk is. Blue heeft meerdere filialen in Praag. De winkel aan het Male Namesti is heel centraal (vlakbij de astronomische klok).


Antiekwinkels, starozitnosti in het Tsjechisch , zijn vaak gespecialiseerd in bijvoorbeeld glaswerk , porselein of Boheems kristal, textiel en kant of zilver, granaat en sieraden. Verwar antiekwinkel niet met antiquariaat, Antikvariat in het Tsjechisch. Er zit links naast de fabriek een grote winkel waar je voor ieders budget mooi glaswerk kunt uitzoeken.


Handgemaakte dieren uit Bohemen gemaakt van kristalglas. Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Het meest diverse gebruikte aanbod van België.


Eenvoudig, persoonlijk en relevant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts