donderdag 20 februari 2020

Tuinhout impregneren

Alle soorten en kleuren Voor uur bestel morgen in huis! Zonder tijd te verliezen: aanbiedingen ontdekken en direct zonder registratie aanvragen. Gemakkelijk gebruikte machines op onze marktplaats kopen - grote keuze!


Tuinhout van alle merken op beslist. Professionele vochtbestrijding.

Oorzaken, oplossingen en scherpe tarieven. Zelf impregneren van hout. U kunt er ook voor kiezen om uw tuinhout zelf te verduurzamen door het te beitsen. Houdt u er wel rekening mee dat het zelf impregneren van hout een tijdrovende klus is.


Er komen twee producten in aanmerking voor zelf impregneren : Wolmangroen en Impraline pre-activ. Impregneermiddel voor tuinhout is zeer eenvoudig aan te brengen, is geschikt voor alle soorten tuinhout en is onzichtbaar. Wanneer u onbehandelde planken en tuinhout verwerkt in uw tuin dan is het raadzaam deze te impregneren.


Hiermee verlengt u de levensduur van uw plankenscherm of schuurtje aanzienlijk.

Het timmerhout wat wij leveren is reeds geïmpregneer maar bij het verwerken en verzagen van de planken ontstaan op de kopse kanten delen die u alsnog kunt impregneren. Impregneren is een schimmel- en insectwerende behandeling. Drukgeïmpregneerd hout is duurzaam en gaat tot keer langer mee. Door het impregneren krijgt het hout een groenige ( tuinhout ) kleur. Ook een geïmpregneerde blokhut of tuinhuisje kunt u met Restol Houtolie een andere kleur geven of opfrissen.


Geïmpregneerd Vuren- of Grenen tuinhout laat zich makkelijk bewerken, waardoor de mogelijkheden in uw tuin eindeloos zijn. U kunt er van uitgaan dat het geïmpregneerde tuinhout van Nobelhout van de beste kwaliteit is. Wij leveren bij voorkeur Noord-Europees geïmpregneerd tuinhout , omdat dit langzamer groeit dan hout uit warmere streken.


Het is voorjaar en dat betekent dat er weer vaker geïmpregneerd tuinhout wordt gebruikt. Wat is geïmpregneerd tuinhout eigenlijk? Houtsoorten met een van nature lage duurzaamheid worden onder vacuüm en druk geïmpregneerd met een verduurzamingsmiddel.


Er zijn twee behandelmethodes om hout te impregneren : onder hoge druk en door middel van de dompelmethode. Het grote verschil tussen de twee vormen is de diepte van de bescherming van het hout. Mocht u het beitsen te tijdrovend vinden is er altijd nog de mogelijkheid om het tuinhout vooraf te impregneren. Hiervoor zijn twee technieken beschikbaar, namelijk: het dompelen en het KOMO-keur impregneren.


U kunt direct beginnen met het impregneren.

Woodseal Pro goed schudden voor gebruik. Met liter kan (afhankelijk van de porositeit van het hout) 6-8mhout behandeld worden. Naaldhoutsoorten als grenen en vuren worden voor buitentoepassing altijd geïmpregneerd. Ook douglashout zien we vaker in geïmpregneerde variant terug. Het impregneren van hout heeft tot doel de levensduur van het hout te verlengen.


Alle producten in deze categorie zijn van naaldhout zoals vuren, grenen of douglas welke onder hoge druk geïmpregneerd zijn. Zo ontstaat de kenmerkende groene kleur en vele andere positieve eigenschappen, waardoor het hout in uw tuin jaren goed kan blijven. Dit impregneren gebeurt, milieuvriendelijk, in eigen huis. Wij beschikken over een eigen impregneerlijn.


Afhankelijk van de houtsoort en de structuur moet de hoeveelheid impregneerstof worden ingegeven. Goedkoop tuinhout bij de echte houthandel. Impreg tuinhout geeft dan ook jaar garantie op geïmpregneerd hout dat boven de grond steekt. Bent u dus op zoek naar tuinhout ? Of het nou gaat om geimpregneerd hout, douglas hout of hardhout.


Hout impregneren oplosmiddelvrij en milieuvriendelijk. Wilt hout impregneren en conserveren, neem dan Storuman Skydd kleurloze transparante impregnering voor binnen. Skydd haalt de nerf naar voren en laat de houtkleur nog beter uitkomen en beschermt tegen weersinvloeden, met name vocht indringing.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts