dinsdag 11 augustus 2020

Wandkunst

Verfraai je huis met moderne wandkunst - Ontdek nu! Kunst hoeft niet duur te zijn. Altijd al een eigen Van Gogh, Kandinsky of Rembrandt gewild? Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze webwinkel te faciliteren.


U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website.

Bekijk het bord Metalen wandkunst van jeanvanturnhout op Pinterest. Bekijk meer ideeën over Metalen wandkunst , Metaalkunst en Laskunst. Vanuit deze sociaaldemocratische gedachte werden dus juist ook veel schoolgebouwen in Amsterdam (al langer) opgesierd met wandkunst. In de wederopbouwperiode pakte het gemeentebestuur de draad weer op. Met de stadsuitbreidingen zoals in Nieuw-West, werd opnieuw –en heel veel- monumentale wandkunst gerealiseerd.


Met zijn ontwerp ‘Parade’ is Lester gekozen als winnaar van de prijsvraag die de provincie Zuid-Holland uitschreef voor wandkunst in de doorgang onder de nog te vernieuwen brug. Als onderdeel van werkzaamheden aan de N2wordt de Torenvlietbrug in Oegstgeest aangepast. Op zoek naar een kunstzinnig wandobject?

Arte Designo heeft de grootste galerie collectie wandkunst voor uw moderne, klassieke of landelijke interieur. Hoewel de wandkunst een centrale rol vervulde en een centrale plek in de gebouwen kreeg, zijn veel van deze werken verloren gegaan. En nog altijd dreigen kunstwerken te verdwijnen, door transformatie of sloop. Maar de huidige bouwgolf biedt kansen voor de erfenissen uit de bouwgolf van toen!


Zo ontstaat een landelijk overzicht aan de hand waarvan we keuzes kunnen maken voor behoud of herplaatsing. Help ons deze vergeten kunstvorm weer op de kaart te zetten! Monumentale wandkunst is kunst die een vast onderdeel uitmaakt van een gebouw. Denk bijvoorbeeld aan mozaïeken, betonreliëfs of wandschilderingen, maar ook glas-in-lood ramen en wandtapijten vallen onder deze categorie. Veel monumentale kunst gemaakt tijdens wederopbouw.


Dit 3-D kunstobject van staal, koper en messing is het alternatief voor platte wandkunst. Met certificaat van echtheid. De wandkunst collectie bestaan uit een bepekte oplage, waarvan geen enkel stuk 1 het zelfde is. De beoogde diepte door de geslepen lijnen is lastig vast te leggen met camera, maar een schouwspel voor het oog in de winkel. Retro wandkunst , kunstwerk wand vissen retro, 50x 50cm.


Uniek stuk, gemaakt voor buiten deren de muur, maar kan ook voor binnen decoratie. Wist je dat wij een éigen behang hebben? Wandkunst met ons eigen behang.

Grote, unieke en betaalbare mooie kunst aan de Muur? Op canvas, behang, acrylglas, en meer. Bepaal zelf de maat, tot meter breed. Jong en oud kwam er dagelijks langs: onderweg naar werk of school, maar ook in het kantoor of schoolgebouw zélf. De ruim tweehonderd Amsterdamse naoorlogse wandkunstwerken zijn een onmisbaar onderdeel van de stad.


Bij de uitvoering ervan moet de kunstenaar rekening houden met de archi-tectuur, de functie van het gebouw, de eisen van de architect en die van de opdrachtgever. Oestgeest – Onder de nog te vernieuwen Torenvlietbrug in Oegstgeest, waar de N2de Oude Rijn kruist, wordt wandkunst aangebracht. Als winnaar van deze prijsvraag is Gabriel Lester uit de bus gekomen.


Na de wederopbouw van Rotterdam werd de stad rijkelijk voorzien van monumentale kunst, onder andere werk van Karel Appel, Louis van Roode of Andries Copier kunt u nog. Amsterdam telt zeker 2kapitale kunstwerken op muren in en aan panden, bijna honderd zijn van topkwaliteit. De stad roept eigenaren op erop te letten dat ze niet verdwijnen of schade oplopen. Van maandag tot en met donderdag november organiseert de provincie Zuid-Holland met de gemeente Oegstgeest een tentoonstelling over de wandkunst onder de Torenvlietbrug. Bewoners en belangstellenden kunnen de ontwerpen van vier geselecteerde kunstenaars en ontwerpers bekijken en aangeven welk ontwerp hen het meest aanspreekt.


Zoals eerder aangegeven vindt men de meeste wandschilderingen in West-Europa. De meeste van deze rotsschilderingen vindt men in de diepst gelegen grotgedeeltes, hoewel het woongedeelte altijd rond de ingang van de grot te vinden was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts