maandag 16 november 2020

Water rots training

Vind Trainer Jobs met de Trovit zoekmachine. Laat je bedrijf groeien door 1 jezelf te laten zien met vloggen. Daarnaast wordt het programma ingezet in de hulpverlening, jeugddetentie en GGZ.


Het richt zich op de ontwikkeling van sociale competenties, het voorkomen en aanpakken van pesten, weerbaarheid en seksueel geweld. Rots en Water Training voor scholen.

Deze wetenschappelijk bewezen effectieve methodiek is een van oorsprong Nederlands product dat opgezet is door Freerk Ykema. De vaardigheden zijn afhankelijk van de thema’s die er binnen deze hulpvraag spelen. Het is een combinatie van SOVA training , anti-pestprogramma en een zelfverdedigingssport. De Nederlander Freerk IJkema is de grondlegger hiervan en inmiddels is het programma al in veel landen succesvol uitgezet.


Voor de deelnemers zijn er verschillende opdrachten om datgene wat ze hebben geleer beter blijft hangen. In deze training leren kinderen hun eigen grenzen herkennen en aangeven, maar ook de grenzen van anderen respecteren. Kinderen leren zichzelf beter kennen en hun eigen keuzes te maken.


Jaarlijkse worden er slecht één tot twee open driedaagse trainingen georganiseerd in Vlaanderen, twijfel daarom niet langer en schrijf je in voor deze basis driedaagse dicht bij huis.

Deelnemers leren zich onafhankelijk op te stellen en eigen keuzes te maken ( Rots ), maar leren ook hoe met anderen samen te werken, te spelen en te leven ( Water ). Deze training is ontwikkeld door het Gadaku instituut. Het is bedoeld voor kinderen die meer voor zichzelf mogen leren opkomen of voor kinderen die juist hulp nodig hebben om zich te leren beheersen. Zowel thuis, op school of elders. Deelname aan deze training vergroot de zelfbeheersing, zelfreflectie en zelfvertrouwen.


Veel opvoeders en leerkrachten zitten met de handen in het haar. Tegen deze achtergrond zijn diverse trainingen en vormen van hulpverlening ontwikkeld. Het kan worden gezien als een training met als doel het verbeteren van zelfbeheersing, zelfreflectie, zelfvertrouwen en communicatieve en sociale vaardigheden.


Alle oefeningen zijn direct toepasbaar in het dagelijks leven. De trainingen worden wekelijks gegeven in een gymzaal. Of de training doorgang heeft is afhankelijk van het feit of er voldoende aanmeldingen zijn. Er start regelmatig een kindergroep (van tot jaar) en een pubergroep (van tot jaar). Het doel van de training is dat je steviger in je schoenen komt te staan, je leert voor jezelf op te komen en bouwt aan je zelfvertrouwen.


Zo kun je beter omgaan met lastige situaties of conflicten en betere keuzes maken. Hierdoor groeit het zelfvertrouwen. In de laatste les wordt de training afgerond met het doorslaan van een houten plankje met de blote vuist.


Om te zorgen dat kinderen goed in hun vel blijven zitten, is het belangrijk dat ze regelmatig aarden.

Het is een Nederlands, wetenschappelijk effectief bewezen training voor fysieke, mentale en sociale weerbaarheid die wereldwijd wordt ingezet. Ook voor kinderen die gepest worden of die pesten. De rots staat voor het hebben van een stevige basis, het opkomen voor jezelf en het maken van eigen keuzes.


Het element water helpt in het samenwerken, spelen en leven met anderen. De methodiek is bedacht door een Nederlandse onderwijsprofessional, maar inmiddels wordt het ook in het buitenland toegepast. De weerbaarheidstraining is een zogenaamde ‘doe- training ’: een praktijkgerichte training boordevol laagdrempelige oefeningen en sportieve opdrachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts